WordPress website maken: 3 tips voor beginners

Als je je al eens hebt verdiept in het maken van je eigen website, heb je misschien wel eens gehoord van WordPress. Dit is een veelgebruikt CMS systeem waarmee je snel en redelijk eenvoudig je eigen website kunt ontwerpen. Maar hoe maak je nu je eigen WordPress website? In dit artikel vind je drie handige tips voor beginners.

Tip 1: Besteed tijd aan het kiezen van een thema

Een groot voordeel van WordPress is dat je de keuze hebt uit een groot aantal thema’s. Je kunt kiezen voor een gratis thema of voor een uitgebreider betaald thema. Vaak kiezen website-eigenaren snel een thema uit en besluiten ze daarna dat er van alles anders moet. Dat kost uiteindelijk veel tijd en dat wil je natuurlijk niet.

Besteed daarom tijd aan het kiezen van een thema. Bedenk van tevoren hoe je website er precies uit moet komen te zien en welke functionaliteiten je belangrijk vindt. Vergelijk verschillende thema’s met elkaar en kies een thema uit dat bij jou past.

Tip 2: Installeer de juiste plugins

Je kunt je WordPress website uitbreiden met verschillende functionaliteiten door middel van plugins. Onderzoek welke plugins er allemaal zijn en kijk welke plugins jij goed kunt gebruiken. Enkele veel gebruikte plugins zijn:

  • W3 Total Cache – om de website te versnellen
  • Akismet – voor het voorkomen van spam
  • WordFence Security – om de website te beveiligen
  • Yoast SEO – voor het invoeren van meta titles en meta descriptions
  • WooCommerce – om een webshop te ontwikkelen
  • JetPack – voor diverse design, prestatie en marketing functionaliteiten
  • NextGEN Gallery – voor het ontwerpen van fotogalerijen
  • Google Analytics Dashboard for WP – om Google Analytics te koppelen
  • MailChimp for WordPress – om MailChimp te koppelen

Niet elke plugin is even goed en sommige plugins kunnen je website tijdelijk crashen. Kies daarom altijd voor plugins met goede reviews die compatibel zijn met jouw WordPress versie en jouw thema. Installeer ook niet te veel plugins, want dit neemt veel ruimte in beslag.

Tip 3: Voeg contactinformatie toe

Als je jouw bezoekers meer vertrouwen wilt geven in jouw website, is het belangrijk om contactinformatie toe te voegen. Dit kun je doen in de header of footer en/of je kunt hiervoor een speciale contactpagina aanmaken. Plaats hier de gegevens van je bedrijf en stel eventueel een contactformulier op.

Klinkt dit allemaal erg lastig? Het is ook mogelijk om een WordPress specialist in te huren die jou helpt met het maken van een mooie website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.