Zo wordt je als bedrijf niet vergeten

Zo wordt je als bedrijf niet vergeten

Als bedrijf is het erg belangrijk om constant actief te blijven. Wanneer je niets van je laten horen, vergeten mensen je bedrijf en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Het kan echter lastig zijn om steeds weer nieuwe dingen te bedenken om mensen aan je bedrijf te helpen herinneren. Wij hebben daarom enkele tips voor je op een rij gezet. Zo blijft jouw bedrijf altijd op de voorgrond en zullen mensen je niet vergeten.

Maak contact met de maatschappij

Een goede manier om bij mensen in beeld te blijven is door mee te doen aan plaatselijke evenementen. Is er bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd in jouw dorp? Sponsor deze dan, hierdoor zal de organisatie waarschijnlijk jouw naam noemen en je kunt ook vragen of je posters of een spandoek met jouw bedrijfsnaam op mag hangen. Ook kun je in contact blijven met mensen door gebruik te maken van sociale media. Deze manier is een stuk goedkoper dan een sponsoring, maar zeker effectief.

Investeer in online marketing

Zoals net gezegd is sociale media een goede manier om in contact te komen met je publiek. Hier houdt het echter nog niet op. Naast sociale media zijn er namelijk nog veel meer manieren om jouw online aanwezigheid te verbeteren. Zorg voor een goede website, stuur maandelijks een nieuwsbrief of maak mooie online advertenties. Ben je hier zelf niet goed in of heb je er te weinig tijd voor? Dan kun je een online marketing specialist inhuren.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-shaking-hands-1249158/

Zet een groot netwerk op

Het is als bedrijf erg handig om een groot netwerk te hebben. Je kunt ondernemers van andere bedrijven om hulp vragen wanneer je iets nodig hebt en andersom natuurlijk ook. Daarnaast zullen de andere ondernemers hun klanten waarschijnlijk naar jou doorverwijzen wanneer de klanten iets nodig hebben wat zij niet aanbieden en jij wel. Je kunt je netwerk vergroten, door naar congressen en beurzen te gaan en daar mensen aan te spreken of door eens bij andere bedrijven aan te kloppen voor een praatje. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.